Een mediator is een neutrale derde partij die helpt bij het faciliteren van gesprekken en onderhandelingen tussen conflicterende partijen, met als doel tot een oplossing te komen die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is.

De mediator luistert naar beide partijen, identificeert de onderliggende belangen en behoeften, en begeleidt hen bij het vinden van een gezamenlijke oplossing.

Het interessante aan het werk van een mediator is de mogelijkheid om conflicten op te lossen op een constructieve en vreedzame manier. Door middel van effectieve communicatie, empathie en creatieve probleemoplossing, helpt een mediator om impasses te doorbreken en wederzijds begrip te bevorderen.

Als mediator heb ik de mogelijkheid om mensen te helpen hun conflicten te overwinnen, hun relaties te herstellen en oplossingen te vinden die verder gaan dan wat traditionele juridische processen kunnen bieden.

 

Ervaring

Tsja dat kun je natuurlijk niet opschrijven, want vertrouwelijkheid is een uitgangspunt bij mediations.

Mijn werkgebied is mediations op het gebied van arbeid, verzuim en ongewenst gedrag.

Ik ben gewoon mediator en (nog) geen MfN-registermediator. Ik heb wel het basisprogramma doorlopen en ben geslaagd voor het examen.