HR sparringpartner

Als HR professional heb je vaak niemand in de organisatie met wie je inhoudelijk overleg kunt voeren. Dat kan ik voor je zijn. Ik ben op afstand betrokken. Om even de verschillende keuzes tegen elkaar af te wegen. Om een andere invalshoek te krijgen of om mee te lezen met een stuk dat je net hebt geschreven.

HR en ongewenst gedrag

Het valt me op dat HR het vaak lastig vindt om de juiste rol te vinden op het gebied van ongewenst gedrag. Wat is de visie van HR, wat is die rol, hoe vertaal je je 'goed werkgeverschap' naar zowel de melder als de veroorzaker, hoe coach je de leidinggevenden. 

Met mijn achtergrond snap ik de positie van HR en het gebied van ongewenst gedrag. 

HR klussen

Een beleid schrijven dat er echt moet komen maar waar je steeds geen tijd voor hebt, een opleiding opzetten en begeleiden, een reorganisatie uitvoeren, helpen bij alle stappen van een adviestraject. Dat zijn de klussen die ik voor je kan doen. Met een duidelijk eindresultaat zodat we allebei weten wanneer het klaar is.

 

Mijn ervaring

Ik ben in staat om effectief te navigeren door complexe HR-kwesties, wetgeving, interne compliance-voorschriften en ethische normen. Van het begeleiden van gevoelige zaken met betrekking tot medezeggenschap en de relatie met vakbonden tot het waarborgen van alle belangen in individuele cases.

Voorbeelden:

Aansturen HR-afdelingen, relatie or en vakbonden, onderhandelen over cao, interne communicatie, leiden van diverse (grootschalige) reorganisaties, automatiseren en optimaliseren HR-processen, harmoniseren en moderniseren van arbeidsvoorwaarden na overnames/fusies, uniforme certificeringen en nieuwe scholingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld audiciens en monteurs, introduceren E-Learning, opzetten Europese or, kwaliteitssystemen implementeren, due diligence, arbeidsmarktcommunicatie en positionering.

Hier heb ik gewerkt.